رونمایی جمجمه انسان هوشمند در غار کلدر لرستان با حضور استاندار
بخشی از جمجمه یک انسان که در لرستان کشف شده و یکی از نادرترین کشفیات در غرب قاره آسیا محسوب میشود، با حضور استاندار در غار کلدر خرمآباد رونمایی شد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، ایسنا نوشت: سید امین قاسمی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در این باره گفت:
«با توجه به قدمت بالای شواهد فرهنگی به دست آمده از لایههای پارینهسنگی جدید، غار کلدر هماکنون عنوان قدیمیترین محوطه پارینهسنگی جدید ایران را به خود اختصاص داده است».
وی افزود:« این یافته فرهنگی میتواند بخشی از حلقه مفقوده زنجیره تکامل بشر و مسیرهای مهاجرتی انسانهای هوشمند از قاره آفریقا به آسیا، جنوب غرب آسیا، منطقه اوراسیا و نهایتاً رسیدن اولین گونهها به قاره اروپا را پوشش داده و بهعنوان یک کشف مهم در مطالعات پارینهسنگی دنیا قلمداد شود».
رونمایی جمجمه انسان هوشمند در غار کلدر لرستان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری لرستان با اشاره به اینکه این اداره کل در حال انجام پیگیریهای لازم جهت ادامه انجام کاوش و ثبت جهانی غارهای تاریخی استان است، تصریح کرد:
«جذب سرمایهگذار بهمنظور تبدیل این غار و منطقه کلدر به سایت موزه از دیگر برنامههای این اداره کل بهمنظور توسعه گردشگری استان است».
انسان هوشمند، انسان خردمند، انسان نوین یا هومو ساپینس (نام علمی: Homo sapiens) نام یک گونه از سرده انسان است.
بر اساس نظریه فرگشت، انسان خردمند، نمونهای فرگشت یافته از انسان راستقامت است.
از دیدگاه دیرین مردمشناختی، دو پندار بنیادین در مورد خاستگاه انسان هوشمند موجود است.
نخستین دیدگاه بر آن است که انسانهای خردمند، از نیای مشترکی که از انسان راستقامت در آفریقا تمایز یافته، تکثیر گردیدهاست.
فرض دیگر بر آن است که انسان خردمند مسیر تکاملی خود را از انسان راستقامت نه فقط در آفریقا که در دیگر قلمروها سپری کردهاست.
از سال ۲۰۱۰ میلادی مطالعات ژنتیکی، دیدگاهی میانه را ثابت کردهاند؛ بهطوریکه خزانه ژنی انسان خردمند عمدتاً از نیای آفریقایی است، اگرچه اختلاط در طول تکامل نشان میدهد که در دیگر نقاط کره زمین نیز تکامل رخ دادهاست.
پایان پیام